Wszechobecny i praktycznie niemożliwy do wyeliminowania plastik, zdominował nasz świat. Jest zagrożeniem zarówno dla flory jak i dla fauny a tym samym dla człowieka. Aby zredukować jego produkcję, jest ponownie przetwarzany, ale te działania są jedynie kroplą w morzu w walce z plastikową epidemią. Zniesienie darmowych reklamówek w sklepach, ma za zadanie zmobilizować społeczeństwo do kilkakrotnego używania plastikowych toreb lub zaopatrzenia się w te trwalsze, płócienne i w stu procentach ekologicznych. W związku z tymi przedsięwzięciami, przed dużym wyzwaniem zostali postawieni właściciele restauracji oferujących dania na wynos, które trzeba zapakować i dowieźć do klienta w ogólnie przyjętych standardach. Dla tych przedsiębiorców powstały nowe, ekologiczne papierowe torby cateringowe. Dlaczego są tak wyjątkowe i chętnie wybierane przez restauratorów? W czym, oprócz aspektu ekologicznego, są lepsze od plastikowych toreb?

Prostota i elegancja

Papierowe torby cateringowe znalazły wielu zwolenników nie tylko ze względu na walkę z plastikowymi reklamówkami, ale też z powodów estetycznych. Zamówienia dostarczane w kraftowych torbach wyglądają efektownie a szerokie dno sprawia, że zawartość nie przesuwa się ani nie przewraca podczas transportu jak to zazwyczaj bywa w plastikowych torebkach. Ponadto, torby cateringowe są trwałe i wytrzymałe co sprawia, że mogą być wielokrotnie używane.

Torby cateringowe reklamą Twojej firmy

Dodatkowym atutem Toreb cateringowych jest możliwość ich personalizacji. Możesz zamówić torby białe lub brązowe w różnych rozmiarach, wybrać rodzaj uchwytu i jego kolor, oraz zlecić drukarni internetowej nadruk w postaci nazwy Twojej restauracji, logo czy nawet jej adresu. Ze względu na sztywność papieru, będzie ona cały czas widoczna w przeciwieństwie do reklamówek foliowych, które są bardzo podatne na zmianę kształtu, przez co nadruk staje się niewyraźny i nieczytelny. W ten sposób dodatkowo, oprócz ekologicznej torby, zyskujesz oryginalną i nietuzinkową reklamę.